Z veseljem vam sporočamo, da je posebna izvedba filma senzorno prilagojena gluhim in naglušnim!

Na ogled vam predstavljamo štiri (4) različice kratkega izobraževalno-dokumentarnega filma. Na voljo je slovenska verzija, angleška in senzorno prilagojeni verziji za gluhe in naglušne ter slepe in slabovidne.
Film je nastal z željo po razumevanju Kogojevega koncepta ustvarjanja in to približati čim širšemu občinstvu.

Oskar Kogoj svoje delo posveča starim kulturam in civilizacijam, ki so zelo dobro poznale pomen notranjega bogastva in čistosti srca. S svojim ustvarjanjem nam skuša približati to resnico in nas spomniti na pomen našega bivanja. Njegov način življenja in ustvarjanja je prežet z duhovno naravnanimi mislimi po pravilnem delovanju, ustvarjanju dobrega in lepega.

Napotke, kako naj živimo in delamo, strne v naslednji misli: »Karkoli delaš, delaj dobro, delaj z ljubeznijo. Prizadevaj si za mir, resnico, ljubezen, nenasilje in pravilno delovanje. Svoje znanje opredmeti v najvišje dobro vseh. V tebi je vrelec ljubezni do življenja in vsega živega – poišči in uporabi ga. Spoznanja črpaj iz vsega, kar nas obdaja in poglej vase – dotaknil se boš božanskega.«

Naša želja je približati ustvarjalni opus Oskarja Kogoja tudi med ranljive skupine, zato smo se posebej potrudili narediti PRILAGOJENO VERZIJO.

Ob gledanju vam želimo veliko lepih trenutkov in navdiha.